Fesyen ‘Meletop’ Nadia Brian jadi Perhatian di AJL 32

Tema ‘Fesyen dan Muzik’ serlah karpet merah

 

KUALA LUMPUR: Selaras tema ‘Fesyen dan Muzik’ artis dan selebriti tempatan tampil anggun dan bergaya pada segmen karpet merah pada malam kemuncak Anugerah Juara Lagu (AJL) Ke-32 di Axiata Arena, Bukit Jalil, malam ini.

Kemunculan mereka mencuri perhatian lensa kamera jurugambar dan juruvideo ketika menuju ke pentas khas untuk merakamkan busana digayakan.

Rona hitam dan biru gelap menjadi pilihan ramai selebriti yang tidak mahu dilihat keterlaluan serta dianggap ‘selamat’ digayakan sesuai dengan acara malam

Antara selebriti dan artis yang hadir memeriahkan segmen karpet merah adalah Noraniza Idris, Indah Ruhaila, Sufian Suhaimi, Aiman Tino, Shiha, Amira Othman, Nadia Brian, Floor 88, Ifa Raziah, Siti Sarah Rausuddin dan suaminya, Shuib, Sufie Rashid serta Ezlyn.

Nabila Razali yang tampil dengan busana ringkas rekaan Ezuwan Ismail berkata, pemilihan warna cerah dan lembut sebagai tanda sokongan kepada rakan artis yang juga komposer lagunya, Hael Husaini yang mempertandingkan Jampi di pentas AJL 32.

AJL 32 mempertaruhkan 12 lagu yang akan merebut gelaran Juara Lagu. Menariknya, trofi AJL 32 mendapat sentuhan pereka fesyen terkenal tempatan, Rizman Ruzaini bertepatan dengan tema yang diangkat.

Lagu yang bertanding adalah Akhirnya Cinta nyanyian Salma, Aku Cinta (Syamel dan Ernie Zakri), Aku Yang Sebenar (Hazama & The Penglipur Lara), Amboi (Altimet) dan Bayang (Khai Bahar).

Turut berentap lagu Jampi dendangan Hael Husain, Lebih Sempurna (Syamel), Menahan Rindu (Wany Hasrita), Sejati (Azmi Caliph Buskers), Separuh Mati Ku Bercinta (Dayang Nurfaizah), Tergantung Sepi (Haqiem Rusli) dan Warkah Untuk Mu (Ara Johari).
Senarai 12 Lagu Finalis Anugerah Juara Lagu 2018

1. Faizal Tahir – Sejati
2. Haqiem Rusli – Tergantung Sepi
3. Hael Husaini – Jampi
4. Dayang Nurfaizah – Separuh Mati Ku Bercinta
5. Altimet – Amboi
6. Syamel – Lebih Sempurna
7. Hazama – Aku Yang Sebenar
8. Salma – Akhirnya Cinta
9. Wany Hasrita – Menahan Rindu
10. Syamel & Ernie Zakri – Aku Cinta
11. Khai Bahar – Bayang
12. Ara Johari – Warkah Untukku

Video pendek yang bertema futuristik, di mana 12 finalis Anugerah Juara Lagu 32 (AJL 32) muncul dalam pakaian zaman angkasa dan menaiki kereta api peluru, telah dipertontonkan di TV3 sejak bulan lalu, menandakan detik permulaan untuk anugerah tahunan itu.

Dengan “Fesyen Dan Muzik” sebagai tema anugerah tahun ini, para finalis bukan sahaja akan bersaing dengan satu sama lain dari segi persembahan mereka, tetapi juga dalam fesyen yang akan digayakan.

Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Television Network, Johan Ishak berkata: “Fesyen dan muzik datang bersama. Mereka adalah unsur yang menghiburkan kita dan memberi kita getaran positif.

“Selaras dengan tema itu, kami menggalakkan tetamu dari industri muzik untuk berpakaian kemas dan memeriahkan acara karpet merah AJL nanti.”

Memasuki usia ke-32 penganjuran, trofi AJL tahun ini direka khas oleh pereka fesyen Rizman Ruzaini untuk mencerminkan gabungan sempurna antara lagu-lagu yang baik dan pakaian bergaya.

Fashionista Abang Long Fadil 2, Wak Doyok akan menjadi pengacara segmen fesyen AJL di mana dia akan memberikan komen dan mencadangkan penambahbaikan untuk pakaian finalis pada malam anugerah pada 11 Februari ini. Segmennya boleh ditonton secara eksklusif di YouTube TV3Malaysia.

Pertandingan dua jam yang akan disiarkan secara langsung pada jam 9 malam di TV3 dari Axiata Arena di Bukit Jalil, Kuala Lumpur, dihoskan buat kali pertama oleh penyanyi, pelakon dan pengacara Alif Satar dan pelawak Sherry Al Hadad. Mereka pernah digandingkan bersama dalam pertandingan rock Astro, Rockanova, tahun lepas.

 

Pengacara AJL 32 yang akan berlangsung pada 11 Februari 2018

Menurut NST, antara artis jemputan yang akan mengadakan persembahan ialah Stacy Anam, AG Coco, Edrie Hashim, Waris, Datuk Awie, Siti Sarah Raisuddin, Datuk A. Rahman Hassan dan Datuk Jeffrydin.

Dayang Nurfaizah yang memenangi Juara Lagu dan Vokal Terbaik menerusi lagu Lelaki Teragung tahun lepas, berkata walaupun bertekad untuk mempertahankan gelarannya, misi utamanya adalah untuk menghiburkan peminat.

Beliau berkata satu-satunya strategi kemenangannya adalah dengan menyanyi dari hatinya, berpakaian bergaya dan memberi tumpuan kepada susunan muzik. Dayang akan mempertandingkan lagu Separuh Matiku Bercinta ciptaan Ajai.

Sumber : manggahijau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *