Senarai 10 lelaki kacak – Sains telah memilih lelaki terkacak di muka bumi! Terbukti secara saintifik

Ramai yang menyatakan bahawa kecantikan itu subjektif. Kecantikan itu berbeza-beza mengikut mereka yang memandang. Namun begitu, sains telah membuktikan sebaliknya dan telah mengeluarkan senarai lelaki terkacak di dunia.

Anda mungkin tidak bersetuju dengan kenyataan yang diberikan, tetapi apabila berkaitan dengan sains, anda tidak boleh menolak hujahan mereka sepenuhnya.

Walaupun anda tidak bersependapat dengan sains, anda pasti tidak dapat mengelakkan mata anda dari menatap wajah 10 lelaki kacak ini.

 1. Jamie Foxx (85.46%)

© eastnews

 1. Zayn Malik (86.5%)

© depositphotos

 1. Ryan Gosling (87.48%)

© depositphotos

 1. Idris Elba (87.93 %)

© eastnews

 1. Will Smith (88.88%)

© eastnews

 1. David Beckham (88.96%)

© eastnews

 1. Harry Styles (89.63%)

© eastnews

 1. Brad Pitt (90.51%)

© eastnews

 1. Bradley Cooper (91.8%)

© depositphotos

 1. George Clooney (91.86%)

© eastnews

Pelakon Hollywood, George Clooney dipilih oleh sains sebagai lelaki yang memiliki rupa paling kacak di dunia. Pelakon terkenal ini sudah sering-kali berada dalam senarai lelaki yang menarik dari segi rupa, dan kini telah diiktiraf sendiri melalui kajian yang pelbagai.

Menurut teori, nisbah emas, pelakon berusia 56 tahun ini 91.86% sempurna mengalahkan pelakon dan selebriti lain yang lebih muda.

Bonus: Bagaimana Mahu Mengukur Tahap Ketampanan dan Daya Penarik Anda?

 Ambil gambar wajah anda. Jangan senyum dan lihat tepat pada lensa kamera. Elakkan terdapat rambut di wajah anda. Cetak gambar tersebut dalam sebuah kertas A4, dan buat pengiraan, (semakin dekat dengan nilai 1.618, wajah dan rupa anda dikira sebagai menarik dan tampan):

 • Hidung. Ukur kepanjangan hidung anda dari titik tengah kening anda, dan bahagikan lebar hidung anda pada titik terluas. Jika anda mendapat perkiraan bersamaan 1.618, anda dikira mempunyai hidung yang sempurna.
 • Bibir. Ukur panjang bibir anda, dan bahagikan dengan lebar hidung anda. Nilai ideal bagi bibir ialah 1.618.
 • Bentuk wajah yang sempurna. Bahagikan wajah anda kepada 3 bahagian: dari bahagian rambut kepada kening; daripada bahagian kening kepada bawah hidung; dan daripada tapak bawah hidung sehingga ke dagu Jika ukuran kesemua bahagian adalah sama, anda dikira mempunyai wajah yang sempurna.

Sumber : Era Baru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *